Wie zijn wij

De praktijk
UP kinderpsychologen staat voor:
• Psychologische zorg en advies op maat; vraaggericht en oplossingsgericht.
U bent onze klant, dus u en uw kind staan centraal. Samen met u kijken we naar de zorgen met betrekking tot uw kind en welke hulp hierbij goed aansluit. We gaan hierbij uit van de krachten van ieder kind en het gezin waarin het opgroeit.

• Laagdrempeligheid
Omdat wij geen contracten zijn aangegaan met gemeenten of verzekeraars, hebben we alleen met u te maken. Dat betekent dat u op een laagdrempelige manier bij ons terecht kunt. U heeft geen verwijzing nodig, wij hoeven geen onnodige administratie te voeren en geen diagnoses te stellen wanneer dat geen meerwaarde heeft voor het kind.
Ook kunt u vrijblijvend en kosteloos met ons overleggen als u zich afvraagt of uw zorg bij ons in goede handen is.

• Een persoonlijke, integere, en deskundige benadering
Deskundige zorg voor uw kind staat voorop binnen een setting waar uw informatie zeer vertrouwelijk behandeld wordt. Het beroep van (GZ) psycholoog gaat samen met een geheimhoudingsplicht wat betekent dat er zonder uw toestemming geen informatie aan derden wordt gegeven. U houdt zelf de volledige regie in handen. Ouders worden afhankelijk van de leeftijd van het kind zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling en worden als deskundigen beschouwd met betrekking tot het functioneren van hun kind.
Er is sprake van een houding van wederzijds respect voor de ander, diens opvoedingsvisie en achtergrond. Wanneer het zinvol is om te overleggen met derden, zal daarvoor altijd uw toestemming worden gevraagd.

 

Martine Jansen
Mijn naam is Martine Jansen. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als ontwikkelingspsycholoog. Vanaf die tijd ben ik werkzaam in instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie, waar ik ruime ervaring heb opgedaan met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek, zoals ontwikkelingsproblemen (ADHD, autisme), angsten, trauma, hechtingsproblemen, somberheid, en concentratie- en leerproblemen. Hier behoren advisering, diagnostiek, en behandeling tot mijn werkzaamheden. In 2008 ben ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog gaan volgen, wat in 2010 heeft geleid tot een registratie als GZ psycholoog in het BIG register. Ik heb door de jaren heen diverse cursussen gedaan op het gebied van cognitieve gedragstherapie, EMDR, (elementen van) Theraplay, Brainblocks, en neuropsychologisch onderzoek. Ik heb daarnaast affiniteit met het onderwijs.
De jeugd GGZ staat de laatste jaren erg onder druk hetgeen veel invloed heeft op het dagelijks werk en het contact met cliënten. Dit is zowel voor de hardwerkende behandelaren als voor de ouders soms onbevredigend. Langzaam aan ontstond zo de wens om naast mijn werk een vrijgevestigde kleinschalige praktijk op te starten. De combinatie van werken in verschillende settings, met verschillende doelgroepen, en diverse problematiek geeft mij veel voldoening. Ieder kind en ieder gezin is anders; hun verschillende achtergronden, visies, en persoonlijkheden houden mij geboeid in dit vak.

 

 

Sofie Richter
Mijn naam is Sofie Richter. In 2015 heb ik de master klinische neuropsychologie afgerond en sindsdien ben ik als psycholoog werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Binnen deze doelgroep heb ik ervaring met diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en ouders met verschillende hulpvragen gerelateerd aan diverse problematiek. Door het volgen van verschillende cursussen zoals cognitieve gedragstherapie en (elementen van) Theraplay, en het bezoeken van symposia, blijf ik mezelf verder ontwikkelen. Met het starten van UP ontstaat de mogelijkheid om samen met Martine volgens onze visie te werken met kinderen, jongeren en ouders en de manier waarop we dit doen gezamenlijk vorm te geven. Het mooie aan dit werk vind ik kinderen en ouders te zien groeien. Dit gaat hand in hand met de groei van UP en mij als persoon.